tullbrobladet

Direktlänk till inlägg 1 februari 2017

Mobbning

Av Tullbro Skolan - 1 februari 2017 15:26

 

Vi tror att 49 % i Sveriges befolkning blir mobbade. Men det visade sig vara helt fel. Det är bara 7-8 % som motsvarar 60 000 och det är mycket, men lite jämfört med vad vi trodde.

Vivianne lärare i D, gissar på att 20% blir mobbade i Sveriges befolkning som går i skolan. Mobbning är fel tycker hon och det är sant! Man ska hjälpa till att förebygga mobbning, prata med lärare och föräldrar om man blir mobbad, säger Vivianne. Hon tycker även att om man blir mobbad så ska alla hjälpas åt. Hon tror att man blir mobbad för att mobbaren har det svårt och vill känna sig tuff. Som lärare har hon sett några blivit mobbade. Självklart så säger Vivianne till och det blir snack med lärare och föräldrar så att det ska stoppa.

En elev i 6A trodde att det var 55% som blir mobbade av Sveriges Befolkning. Hon tycker det är dåligt med mobbning. Hon har ingen tanke om varför man blir mobbad. En gång såg hon en som blev mobbad och först sa hon till dem som mobbade att sluta. Men det hjälpte inte så hon sa till en lärare.



Anna-Karin värdegrundspedagog

 

Vad gör du på ditt jobb?
Jag arbetar hos klasser och grupper, hjälper lärare. Jag hjälper också elever som blivit utsatta och löser bråk.

Är det vanligt med mobbning på Tullbroskolan?
Mobbningen finns överallt, men Tullbroskolan ligger lite bättre till än genomsnittet. Vi vuxna har blivit bättre på att upptäcka och förhindra mobbning. Jag skickar även in det som händer till nämnden.

Har du något tips för att förhindra/sluta bli mobbad?
Att man alltid ska berätta för en vuxen, men de flesta tror att det blir värre då. I 85% av fallen har det blivit bättre när man sagt till en vuxen.

Vad gör du åt saken när du hör att någon blivit mobbad?
Jag pratar med den som blivit mobbad och den som mobbat. Jag säger även till lärare som säger till föräldrar. Sen skriver jag ner datumet och säger till rektorn. Sen följer jag upp det, pratar med dom tillsammans om det är okej. Annars är det enskilt med dem.


Vad är mobbning?

Mobbning är ett samhällsproblem som drabbar 60 000 barn och unga varje år. För att stoppa mobbning krävs det att vi alla engagerar oss, från högsta beslutsfattare till privatpersoner.

Med mobbning menas upprepade kränkningar mot en person under en längre tid. Det finns många olika sorters mobbning som tex fysisk, psykisk eller verbal mobbning. Vanligast är verbal mobbning vilket tex kan handla om taskiga kommentarer.Det finns aldrig ett skäl till varför kränkningar eller mobbning uppstår. Mobbning är mer komplext och kan ofta ha med könsnormer att göra. Det handlar om hur killar respektive tjejer förväntas vara, samt att normen i samhället är att vara heterosexuell. De som avviker från normen riskerar att bli utsatta.


Källa Friends

Det här var våran text om mobbning tack för att du läste och kom gärna med förslag på vad vi ska skriva!

 
 
Mathias Lundvik

Mathias Lundvik

6 februari 2017 14:59

Hej
Vilket enormt bra initiativ ni tagit i er skola att ta upp detta viktiga och alltid lika aktuella ämne som mobbning är.
och kul att höra att ni ligger bättre till än genomsnittet.
Mobbningen kan bero på så många olika saker.
Att berätta för en annan att man blir mobbad är jätte jobbigt och svårt, både till vuxna och till andra barn eller kompisar.
Tips på att inte bli mobbad?? Nej det finns inte. Ingen kan eller ska rå för att den blir mobbad.
Då min text försvinner ibland så skickar jag flerkommentarer..... kommentarer.

http://leksakmedtvillingsoul.se

Tullbro Skolan

8 februari 2017 15:16

Tack för att du har läst, tack för kommentarerna, vi håller med om att mobbning är viktigt att prata om och vi beklagar att du blev mobbad

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tullbro Skolan - 5 april 2017 15:02

Mellanmål Mellanmål behöver alla. Men det är inte alltId så lätt att komma på, så Varför inte dela med oss av några recept? smoothie:mixa tillsammans med banan, yoghurt, och olika bär. Macka: ta ett gott bröd och lägg på massa pålägg. Tex. Ost...

Av Tullbro Skolan - 5 april 2017 14:40


    Påsk🐥 Påsken är den största högtiden under det kristna kyrkoåret. Man firar påsk till minne av Jesus lidande, död och återuppståndelse. Påskharen Påskharen kommer från traditionen i Tyskland. Påskharen började bli populär i slut...

Av Tullbro Skolan - 29 mars 2017 15:14

            Gun-Britt För Gun-Britt betyder påsk vår. En tradition som hennes familj har är att äta klassisk påskmat som köttbullar och ägg. Ett minne som hon har är att hennes mamma brukade gömma påskägg i en bokhylla. I år ska hon ...

Av Tullbro Skolan - 22 mars 2017 15:27


    Spelkortsmysteriet av: Jostein Gaarder Boken handlar om en pojke som är norsk och bor med sin pappa i Oslo. En dag bestämmer de att de ska resa och leta efter pojkens mamma som lämnade honom när han var 7 år. Hon ville “leta efter vem...

Av Tullbro Skolan - 22 mars 2017 14:58

  Läxor Läxor är ju inget kul. Men vad är fördelarna och nackdelarna? Varför har vi ens läxor? Vad hade hänt om vi hade struntat i läxor? Jag tycker att läxor är tråkigt, och att det är ganska onödigt att ha läxor när vi ändå går i skolan. Men...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2017 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards